7.2.12

Προσοχή! Spam


Αγαπητέ διάδοχε του θρόνου στο αφρικανικό βασίλειο που δεν γνωρίζω,
Σπάραξε η καρδιά μου διαβάζοντας το μέιλ που μου έστειλες και στο οποίο μου εξιστορείς το προσωπικό σου δράμα. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, το λογισμικό που χρησιμοποιεί το Gmail το θεώρησε ως spam. Μάλλον έκανε λάθος. Ίσως να μην μπορεί να κατανοήσει τις ζοφερές μέρες που περνάς στην πατρίδα σου. Δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι να είσαι ο τέταρτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και τα μεγαλύτερα αδέρφια σου να σε χλευάζουν. Καλά κάνεις και θέλεις να κλέψεις από τα ταμεία του κράτους 700.000.000 ευρώ, να τα βγάλεις από τη χώρα και να τα μοιραστείς μαζί μου, παρότι δεν με γνωρίζεις. Μόνο που όπως θα έμαθες από την έρευνα που έκανες, έχεις στείλει το μέιλ στην Ελλάδα. Η οικονομική κατάσταση εδώ δεν είναι καλή και δεν μου περισσεύουν τα 12.000 ευρώ που ζητά η τράπεζά σου ώστε να μου μεταβιβάσει τα χρήματα. Λυπάμαι. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σου στείλω ούτε φωτοτυπία του διαβατηρίου μου, ούτε τον τραπεζικό μου λογαριασμό.

Επειδή όμως είμαι συγκλονισμένος απ' όσα περνάς, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω. Τι θα έλεγες να οργανώσεις ένα πραξικόπημα; Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι η υποστήριξη του στρατού και μια ντουζίνα τανκς. Από την στιγμή που δεν θα χρειαστεί να βγάλεις τα χρήματα από την χώρα είναι εύκολη υπόθεση. Κανένας στρατηγός δεν θα αρνηθεί λίγο “λαδάκι”. Εναλλακτικά, μπορείς να βγάλεις τον πατέρα και τα αδέρφια σου από την μέση και να ανεβείς στο θρόνο. Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι τα “ατυχήματα” δεν κάνουν διακρίσεις. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Μην ξεκάνεις περισσότερα από δύο άτομα την χρονιά γιατί μπορεί να σε υποπτευθούν. Και αυτό δεν θα είναι καλό…

Κλείνοντας, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μεταφέρεις στους αντικαθεστωτικούς της χώρας σου που ζητούν χρήματα για να κάνουν επανάσταση, σε αυτούς που έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο λαχείο αλλά δεν μπορούν να τα εισπράξουν αν δεν πληρωθούν οι φόροι, στις φοιτήτριες-πριγκίπισσες που ζητούν δανεικά για να επιστρέψουν στην χώρα τους –ίσως να ξεχνώ κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μου που ζητούν χρήματα- ότι δεν υπάρχει ευρώ ή δραχμή (ποτέ δεν ξέρεις) ούτε για σάλιο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Λεόντιος

Υ.Γ. Μπορούν να σταματήσουν να μου στέλνουν οι
spammers, μέιλ με χάπια που ανεβάζουν τη λίμπιντο; Αν αντιμετωπίσω πρόβλημα, θα τους ειδοποιήσω εγώ…