27.5.11

The Green Issue


Από τον τίτλο της ανάρτησης (και του τεύχους) εύκολα μπορείς να συμπεράνεις ότι οι “Επιλογές” της Κυριακής ασχολούνται με την οικολογία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά συστήματα, την ανακύκλωση, την αιολική ενέργεια... Όπως και να το δεις, το μέλλον είναι “πράσινο” -και χτυπά ήδη την πόρτα μας.

Μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος “υπερ-υπουργός” Περιβάλλοντος, επίτροπος Γιάνεζ Ποτότσνικ, μιλά αποκλειστικά στις “Επιλογές” για το περιβάλλον και τους κινδύνους που το απειλούν σήμερα, για τους πυρηνικούς σταθμούς που ετοιμάζουν μια σειρά από χώρες στη “γειτονιά” μας, αλλά και για τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις που πρέπει πάση θυσία να τηρήσει η Αθήνα, παρά τα στενά περιθώρια που αφήνει το Μνημόνιο.

Επίσης, ετοιμάσαμε ένα οδοιπορικό στο Τσερνόμπιλ. Ένα τέταρτο τού αιώνα μετά το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα στον πλανήτη (και μόλις 80 ημέρες μετά την αναπάντεχη “ρεπλίκα” του, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας), ο φακός των “Επιλογών” ταξιδεύει στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει το αποτύπωμα της καταστροφής σε βάθος χρόνου.